Werkzaamheden bij natuurgebied RIFF-kunstwerk duren nog minstens een jaar

BIDDINGHUIZEN • Za 22 juni 2024 | 16:09 • Zaterdag 22 juni 2024 | 16:09

De werkzaamheden bij het kunstwerk RIFF in Biddinghuizen duren in ieder geval tot na de zomer van 2025. Dat verwacht Staatsbosbeheer, dat nieuwe natuur in het gebied aanlegt. Eigenlijk zou de klus dit jaar geklaard zijn.

De afgelopen periode heeft het werk vaker stilgelegen, omdat er niet continu gegraven kon worden. Ook moesten Staatsbosbeheer en de aannemer nog afspraken maken over de grondafzet.

Daarnaast is er budget gevonden om de bovenlaag van de bovengrond af te halen. De natuurbeheerder verwacht dat er daardoor een meer diverse plantenvegetatie in het gebied kan groeien. Dat was niet opgenomen in de oorspronkelijke plannen.

Zo staat het ervoor
In het gebied zijn inmiddels een waterplas een een natuurlijkvriendelijke oever aangelegd. Zo'n oever kenmerkt zich door een geleidelijke overgang van water naar land.

Verder is het aanplanten van het kruidenrijk grasland nog gaande. Als alles klaar is wordt na de zomer van volgend jaar een wandelpad boven maaiveld aangelegd, zodat wandelaars droge voeten kunnen houden in de natte omgeving.

Kunstwerk blijft geopend
RIFF blijft in de tussentijd bereikbaar. Vanaf het kunstwerk zijn de ontwikkelingen goed te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel