Wethouder: gemeente kan weinig doen voor kinderen De Vogelveste

LELYSTAD • Wo 19 juni 2024 | 7:02 • Woensdag 19 juni 2024 | 7:02

Het Lelystadse college van burgemeester en wethouders zegt zich slechts zeer beperkt te kunnen bemoeien met de toekomst van de school voor speciaal onderwijs De Vogelveste. Een besluit hierover is echt aan de Stichting Christelijk Primair Onderwijs (SCPO).

Dat zei wethouder Dennis Grimbergen dinsdagavond in de gemeenteraad. Daar spraken twee ouders van kinderen van De Vogelveste.

De SCPO heeft onlangs bekendgemaakt dat De Vogelveste wordt opgeheven, omdat er te weinig leerlingen en onderwijzend personeel zijn. Aanvankelijk zouden alle 22 kinderen naar Driestromenland gaan, maar het laatste plan is dat nu dat de kinderen over vier scholen in de stad worden verspreid.

Ouders ongerust
De insprekende ouders zijn bang dat hun kinderen enorm op achterstand komen, als ze naar gewone scholen gaan. Ook vrezen ze voor pesterijen. Een enquête hierover is door 70 procent van de ouders gesteund, aldus de insprekers.

De ouders zijn ook verbaasd dat het na een gesprek met het bestuur van de SCPO muisstil is geworden. Wat er na de zomervakantie in het nieuwe schooljaar gaat gebeuren is hen op dit moment onduidelijk.

Wethouder Grimbergen zei dat er volgende week een gesprek staat gepland tussen de gemeente en de SCPO over de situatie. Maar het is aan het hoofdbestuur om zelfstandig over De Vogelveste een besluit te nemen, want dat is geen bevoegdheid van de gemeente.

Slechts enkele fracties in de gemeenteraad spraken uit de zorgen van de ouders te delen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel