18-jarige motorrijder overleden na botsing bij straatrace in Lelystad

LELYSTAD • Do 6 juni 2024 | 14:44 • Donderdag 6 juni 2024 | 14:44

Een 18-jarige motorrijder uit Maarssen is om het leven gekomen nadat hij met een andere motor in botsing was gekomen tijdens een straatrace in Lelystad. Die race was afgelopen zondag op de Karperweg tijdens een motortreffen. De bijeenkomst voor motorrijders trok volgens de politie veel toeschouwers.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en bezweek daar aan zijn verwondingen. Onduidelijk is wanneer de jongen precies overleed, de politie spreekt van enkele dagen na het ongeluk.

'Gewond aan zijn benen'
De politie doet onderzoek naar het ongeval. De andere motorrijder raakte gewond aan de benen. De politie weet wie dat is en is naar die persoon op zoek. Het ongeluk gebeurde rond 18:30 uur. Naast brandweerauto's werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

​​​​​Maandag gebeurde ook een ongeluk op de Karperweg in Lelystad. Toen vloog een motorrijder uit de bocht na een politieachtervolging.

Meer straatraces
Lelystad kampt al langer met overlast door straatraces. Meerdere mensen klaagden de afgelopen weken over geluidsoverlast in het gebied.

De gemeente Lelystad zegt donderdagmiddag de situatie te onderzoeken. "Lopende het onderzoek kunnen we geen uitspraken doen", aldus een woordvoerster.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel