OM vordert mail met bekentenis van vader vermoorde Ryan

LELYSTAD • Do 6 juni 2024 | 7:18 • Donderdag 6 juni 2024 | 7:18

Het Openbaar Ministerie heeft e-mails gevorderd die zijn gestuurd naar De Telegraaf. In deze e-mails zou de vader van Ryan al Najjar bekennen dat hij zijn dochter heeft gedood. De 18-jarige vrouw werd vorige week dood aangetroffen aan de Knardijk in Lelystad.

"We hebben kennisgenomen van bepaalde mails. Het Openbaar Ministerie heeft ze gevorderd bij de krant", zegt een woordvoerder van het OM Midden-Nederland dat leiding geeft aan het rechercheonderzoek van de politie. De Telegraaf laat weten de mails inmiddels aan het OM te hebben gegeven.

De redactie van de Telegraaf had Khaled Al N. benaderd via een e-mailadres dat gekoppeld is aan het koeriersbedrijf van de man in Leeuwarden. In een reactie zou de vader gistermiddag een bekentenis hebben gedaan. Zo zou hij volgens de krant schrijven: "Ik verzoek u om te publiceren dat ik degene ben die gedood heeft" en "ik was heel erg boos op haar".

Gevlucht
De man zou naar Turkije zijn gevlucht. Hij zou ook hebben verklaard dat hij alleen handelde. Maandag werden twee mannen aangehouden omdat ze betrokken zouden zijn bij de dood van een jonge vrouw. De verdachten zijn een 22-jarige man uit Joure en een 24-jarige man uit Leeuwarden.

De politie laat weten de mails mee te nemen in het onderzoek. De woordvoerder wil geen extra informatie geven.

Joure
Het slachtoffer is op 22 mei voor het laatst gezien in Joure. De politie wil weten wat er sindsdien met haar is gebeurd, waar ze is geweest en met wie ze contact heeft gehad. Daarbij wordt vooral gefocust op de laatste weken van haar leven.

Onder meer in Joure gingen eerder deze week sterke geruchten rond dat het mogelijk zou gaan om eerwraak. "We kennen de verhalen", zegt de politiewoordvoerder daarover. "Die bereiken ons op meerdere manieren. We nemen het mee in het onderzoek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel