Van slaatje tot dessert: senioren genieten van culinaire wandeltocht door Emmeloord

EMMELOORD • Wo 5 juni 2024 | 6:22 • Woensdag 5 juni 2024 | 6:22

Happen en Stappen. Dat deden zo'n zeventig ouderen dinsdagmiddag in Emmeloord. De senioren kregen een drie-gangen-diner, maar dan wel op drie verschillende locaties. Dus om te kunnen 'happen' moesten de ouderen eerst een eindje 'stappen'.

De culinaire reis begon voor de Emmeloorders in voormalig verzorgingshuis de Golfslag. Daar werden de ouderen verwelkomd door twee zangeressen. Na een welkomstwoord kregen de senioren een drankje en een slaatje als aperitief.

Voor de meeste deelnemers ging het niet per se om het eten. Ook voor Kees Bolle niet. Hij woont sinds februari in de Golfslag, samen met zijn vrouw. Bolle heeft een zware tijd achter de rug. Een jaar geleden kreeg hij last van de streptokokkenbacterie. Daardoor ging het heel slecht met hem.

Happen en Stappen was voor hem en zijn vrouw weer het eerste uitje. "Ik heb er zin in, anders was ik er natuurlijk niet. Het is leuk dat ze dit organiseren, dan is het ook wel leuk als we er even naar toe gaan."

Ook voor een andere vrouw die meedeed aan Happen en Stappen was het een fijn uitje. "Het is fijn dat je er een keer uit bent, dat je onder de mensen bent."

'Groot succes'
Na het voorafje in de Golfslag ging de stoet met ouderen verder door Emmeloord. De meesten in een rolstoel. De tweede stop was woonzorgcentrum Hof van Smeden. Daar kregen de deelnemers allemaal een voorgerecht.

Op de laatste plek, verpleeghuis Talma Hof, kregen de senioren het hoofdgerecht en het dessert.

Volgens Pauline van der Zee van de organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land was de tweede editie van Happen en Stappen een groot succes. "Vorig jaar deden er nog maar zo'n 25 mensen mee. Dit jaar zijn het er zo'n zeventig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel