Moeder van baby die werd doodgebeten door gevaarlijke hond wordt vervolgd

EMMELOORD • Di 4 juni 2024 | 12:19 • Dinsdag 4 juni 2024 | 12:19

De 34-jarige moeder van de baby, die in augustus vorig jaar in Emmeloord werd doodgebeten door een hond, wordt daarvoor vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Wat er precies is gebeurd in de Staalstraat is nog steeds niet bekend.

Wel is duidelijk dat het kind is gebeten door de hond van het gezin en daardoor is overleden. Het dier was een kruising tussen een Amerikaanse staffordshireterriër en een pitbull.

'Gevaarlijk dier'
Het Openbaar Ministerie laat weten dat de vrouw wordt vervolgd voor dood door schuld en 'het niet zorgdragen en het onschadelijk houden van een gevaarlijk dier'. De kwalificatie van een gevaarlijk dier wordt door het Openbaar Ministerie gegeven als er al eerder een incident is geweest met de desbetreffende hond.

Het besluit van het OM om te vervolgen is genomen, omdat de moeder had kunnen weten dat het dier gevaarlijk was.

Ingeslapen
Deskundigen deden na het fatale incident een zogenoemde 'gedragsobservatie' van de hond. Zij adviseerden om het dier te laten inslapen. De Officier van Justitie nam vervolgens het besluit om dat inderdaad te laten doen. De eigenaren van de hond deden toen afstand van het dier.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de moeder is op 25 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel