Verslagenheid op Urker school door plotse dood van juf (35) bij ongeval

URK • Wo 29 mei 2024 | 16:57 • Woensdag 29 mei 2024 | 16:57

De abrupte dood van een juf is hard aangekomen op 'haar' Petrus Dathenusschool op Urk. De 35-jarige vrouw uit Espel kwam dinsdag om het leven bij een ongeluk op de Staartweg op Urk. Zij was onderweg naar haar werk toen ze met haar scooter in botsing kwam met een taxi.

"Het was een warme, betrokken en lieve juf", zegt directeur Bernard Post van de reformatorische basisschool een dag later over de leerkracht die voor groep 5 stond. "Dat is niet te bevatten. Je gaat weg van huis onderweg naar school en dan is het het einde van het leven."

Post vertelde de boodschap dinsdag in de klas van de 35-jarige vrouw. "Dat is vreselijk nieuws. De één die pakt het op en daar landt het bij, bij de ander landt het niet. En dan is er ook ruimte voor emotie." In de school is een hoekje ingericht voor de leerlingen. Een foto van de juf staat daar, de kinderen kunnen een boodschap op papier zetten en in een doos doen.

Lees ook: Vrouw (35) overleden na aanrijding taxibusje en scooter buitengebied Urk

Predikant
Ook vindt de school troost in een ochtendbijeenkomst met een predikant. Die bijeenkomst wordt deze week elke ochtend gehouden met gebed en een Bijbellezing, als moment van bezinning.

Donderdag volgt er nog overleg met meerdere instanties, zoals schoolmaatschappelijk werk en een psycholoog. Dan moet duidelijk worden wat de kinderen op de korte en langere termijn nodig hebben, zegt de directeur.

"Ze komt nooit weer, heb ik vandaag tegen de kinderen gezegd. De Bijbel hebben we als fundament, daar halen we onze troost en kracht uit. Op die manier kunnen we verder", aldus Post.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel