Lelystad gaat opnieuw kijken naar omstreden fietsverbod in centrum

LELYSTAD • Wo 29 mei 2024 | 11:48 • Woensdag 29 mei 2024 | 11:48

De gemeente Lelystad gaat opnieuw kijken naar het fietsverbod in het centrum van de stad. Dat zou er moeten komen tijdens de openingstijden van de winkels zodat het winkelend publiek zich veiliger voelt.

Het verbod zou eigenlijk al ingaan, maar omdat meerdere mensen hebben gereageerd op de plannen, ook wel zienswijzen genoemd, gaat de gemeente nu eerst met hen in gesprek.

Het gaat om zowel inwoners van Lelystad als ondernemers in de stad. De gemeente blijft voorstander van een verbod, maar er wordt opnieuw gekeken voor welk gebied het moet gelden.

Na de gesprekken publiceert de gemeente een aangepast besluit. Als er geen bezwaren volgen dan worden de wijzigingen doorgevoerd.

Fietserbond
Op het plan voor het fietsverbod kwam een kritische reactie van de Lelystadse afdeling van de Fietsersbond. De bond is van mening dat het centrum minder goed bereikbaar zou zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Dus mensen die wel kunnen fietsen, maar voor wie wandelen lastiger is.

Daarnaast zou het gebied onnodig groot zijn en de precieze tijden voor het verbod onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel