Voorlopig nog geen betaald parkeren bij Waterloopbos

MARKNESSE • Di 28 mei 2024 | 11:31 • Dinsdag 28 mei 2024 | 11:31

De invoering van betaald parkeren bij het Waterloopbos in Marknesse is uitgesteld. Dat meldt Natuurmonumenten. Betaald parkeren is nog altijd het doel, maar dat zal niet vanaf 1 juni en ook niet komende zomer zijn, zegt een woordvoerder.

Op dit moment loopt nog een bezoekersonderzoek. Dat gebeurt op verzoek van de gemeente Noordoostpolder die meer informatie wil over de bezoekersstromen. Vervolgens bespreekt Natuurmonumenten de resultaten met de gemeente. Dat zal na de zomer zijn, zegt de woordvoerder.

De gemeente is niet blij met de invoering van betaald parkeren. Het zou niet gastvrij zijn en ook ziet Noordoostpolder opdoemende problemen met handhaving en automobilisten die mogelijk buiten de slagbomen in bermen gaan parkeren. Ook is een meerderheid van de gemeenteraad tegen het plan, al is het besluit aan Natuurmonumenten.

Parkeerbijdrage nodig voor toegankelijk bos
De natuurorganisatie zegt de parkeerbijdrage te willen gebruiken om het bos te beheren en toegankelijk te kunnen houden. Leden van de natuurorganisatie dragen daarvoor bij via hun lidmaatschap. Door niet-leden parkeergeld te vragen, zouden de kosten eerlijker worden verdeeld.

Wanneer het betaald parkeren wél moet worden ingevoerd is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel