Opnieuw plannen maken voor verbetering stadscentrum: 'Lukt het nu wel?'

LELYSTAD • Za 25 mei 2024 | 16:32 • Zaterdag 25 mei 2024 | 16:32

Lelystedelingen mochten zaterdag meedenken over plannen voor een vernieuwing van het stadscentrum. Met post-its konden ze suggesties plakken op borden waar het conceptplan op staat: meer activiteiten, meer horeca, meer groen.

Projectleider Marloes Sonsma van bureau Republiek brengt vastgoedeigenaren, culturele instellingen, inwoners en ondernemers bij elkaar om samen na te denken over hoe een vernieuwd stadscentrum eruit moet zien. Sommige ondernemers met wie Sonsma sprak, waren terughoudend over de plannen. "Het geduld is een beetje op, en dat snap ik ook."

Weinig succesvol
Al jaren is er sprake van leegstand in het centrum van Lelystad. Plannen om het centrum leefbaarder te maken, hadden maar beperkt succes. Niet elke ondernemer reageerde laaiend enthousiast op het nieuwste plan, al zegt projectleider Sonsma dat veel ondernemers toch ook verbetering willen. "We hebben ondernemers die zeggen er echt in te geloven. Die samen iets willen opbouwen in Lelystad."

Ook inwoners mogen hun zegje doen over de toekomst van het stadscentrum. Een man schrijft op een post-it een bistro met een terras en een broodjeszaak te willen. "Eten waar je niet meteen een maandsalaris voor kwijt bent." Een andere inwoner wil zitbankjes en een groen stadshart.

Kritisch
De inwoners hopen dat de plannen deze keer wel lukken. Maar geloof is er niet altijd, zegt een Lelystedelinge: "Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel vertrouwen in, want ze beloven heel veel en er gebeurt niet zo heel veel." Een ander bezoeker bevestigt dat beeld: "Het verleden valt niet mee, dat meen ik echt. Maar ik blijf vertrouwen houden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel