Directeur verpauperde school is wachten beu: 'We willen nu echt een nieuw gebouw'

ALMERE • Wo 22 mei 2024 | 16:50 • Woensdag 22 mei 2024 | 16:50

Basisschooldirecteur Michelle Brown van De Driemaster in Almere wil dat de gemeenteraad donderdag eindelijk eens besluit om een nieuw pand te bouwen. Het gebouw in de Stedenwijk in Stad is 40 jaar oud en kampt met veel gebreken.

Zo doet de verwarming het geregeld niet in de winter en kunnen de ramen niet goed open in de zomer. De toiletten zijn gedateerd, het tocht door kieren in het pand en er zijn lekkages via het plafond.

Bovendien is het gebouw veel te klein. "We zijn zo hard aan het groeien, dat een groep op de gang les moet krijgen," zegt Brown. Voor de juf die les geeft is het lastig, weet de 11-jarige Elise van groep zeven, maar ook leerlingen vinden het niet fijn. "Als kinderen van een andere klas naar buiten moeten bijvoorbeeld. Dat is irritant." Ethan die ook op de gang les heeft vandaag, is het met haar eens. "Het is erg storend dat lawaai. Je moet er tegen kunnen als je op de gang zit."

Politiek is aan zet
Er liggen al vijf jaar plannen om de problemen op te lossen, maar die worden keer op keer uitgesteld. De Almeerse VVD-fractie heeft vragen gesteld over De Driemaster en de kwestie wordt donderdagavond besproken tijdens de Politieke Markt in het stadhuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel