Deze artiesten treden op tijdens Muziekfeest op het Plein in Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 22 mei 2024 | 11:12 • Woensdag 22 mei 2024 | 11:12

Zo'n dertig artiesten maken woensdagavond 29 mei hun opwachting tijdens het Muziekfeest op het Plein in Zeewolde. Dat laat omroep AVROTROS weten. Het gaat onder meer om Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin, Re-Play & Ruth Jacott en Samantha Steenwijk.

AVROTROS maakte vorige maand bekend dat het tv-programma naar het Raadhuisplein in Zeewolde komt. Dat gebeurt op uitnodiging van de gemeente Zeewolde. Zeewolde bestaat namelijk veertig jaar.

"Het is aan de vastberadenheid van de gemeente te danken dat we hier zijn", zegt Paul Siteur van NPO Sterren NL. "We zijn gaan kijken en zagen de mogelijkheden van de Aanloophaven." Het podium komt namelijk op een ponton te staan. Een unicum in de historie van het tv-programma, zegt Siteur.

Lelystad was ook in beeld
Het is voor het eerst dat het tv-programma naar Flevoland komt. AVROTROS was al een tijdje aan het rondkijken in Flevoland. Zo werd in Lelystad gekeken maar daar werd geen geschikt plein voor het tv-programma gevonden.

Toen Zeewolde in beeld kwam werd duidelijk dat onder meer Marco Schuitmaker en rapper Donnie gaan optreden, dat is nu bevestigd. Ook werd de naam Andre Hazes junior genoemd, maar hij staat niet op de lijst. Dat komt omdat Hazes volgende week niet beschikbaar blijkt te zijn, zegt Siteur.

Vol is vol
Het Muziekfeest op het Plein is volgende week woensdag van 18.00 tot 23.00 uur. Dan neemt AVROTROS twee uitzendingen op met elk vijftien nummers. Sommige artiesten zingen één nummer, anderen zingen meerdere liedjes. Ook maakt de omroep nog extra opnames die op YouTube worden geplaatst.

Het aantal van 30 artiesten lijkt veel maar dat is het niet, zegt Siteur. Volgens hem treden er altijd zoveel artiesten op tijdens het Muziekfeest op het Plein.

De toegang is gratis maar het plein heeft wel een maximale capaciteit, waarschuwt de gemeente. Als het Raadhuisplein vol is, kunnen bezoekers het feest volgen via een groot scherm op het Kerkplein.

De volledige lijst met artiesten die naar Zeewolde komen:

Alex
De Bevers
Yves Berendse
Brace
Wesley Bronkhorst & Bizzey
Henk Damen
Donnie
Stef Ekkel
Fetty
Frans Duijts
Quido van de Graaf
Raymon Hermans
Jeffrey Heesen
Robert van Hemert
Mart Hoogkamer
René Karst
Wolter Kroes
Jeffrey Kuipers
Tino Marten
Danny de Munk
Mike Peterson
Wilbert Pigmans
Donny Ponsen
Re-Play & Ruth Jacott
Senna
Marco Schuitmaker
Jan Smit
Monique Smit
Samantha Steenwijk
John West
Jeroen van Zelst

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel