Tunnel is dicht: automobilisten verdwalen en voetgangers drukken hekken opzij

ALMERE • Wo 22 mei 2024 | 7:30 • Woensdag 22 mei 2024 | 7:30

Automobilisten raken in het centrum van Almere de weg kwijt nu de Hospitaaltunnel twee maanden afgesloten is. Ook fietsers en voetgangers hebben daar last van. Sommige voetgangers die gewend zijn om via de tunnel naar de parkeergarages te gaan weten de weg niet meer.

Een mevrouw die net uit het ziekenhuis komt vraagt: "Hoe kom ik nu bij mijn auto?" Ze is aan haar kaak geopereerd en heeft pijn. "Ik wil naar huis voordat mijn verdoving helemaal is uitgewerkt", zegt ze met een bolle wang. De vrouw loopt in de afgesloten tunnel en kon daar komen door hekken opzij de duwen.

"Ik weet anders ook niet hoe ik bij mijn auto moet komen", zegt ze terwijl ze haar auto ziet staan in de Krakelinggarage. Ze loopt door en duwt opnieuw een paar hekken opzij. Zij is niet de enige die op die manier de parkeergarage probeert te bereiken.

Lastig
Tot half juli wordt er onderhoud gepleegd aan de tunnel. Met als gevolg dat aan beide kanten van de tunnel geregeld weggebruikers verbaasd zijn en niet weten hoe ze verder moeten. "Het is best lastig", zegt jongen die met een snelle elektrische fiets boodschappen bezorgt. De omleiding voor fietsers is nog te doen, ze zijn ongeveer een minuut langer onderweg. "Maar elke minuut telt", is zijn reactie.

Kwartier langer onderweg
De omleiding voor automobilisten is veel ingewikkelder. Omroep Flevoland nam buiten spitstijd de proef op de som door de route te volgen die de omleidingsborden aangeven. Normaal gesproken ben je binnen een minuut door de tunnel. Door de afsluiting duurt het bijna en kwartier voordat je vanaf het Flevoziekenhuis aan de andere kant van de tunnel bent.
Mogelijk blijft de tunnel afgesloten voor auto's. Tenminste daarover wordt gepraat in de gemeenteraad. Daar moeten veel automobilisten niet aan denken. "Dat vind ik helemaal waardeloos", zegt een automobilist. Hij vindt dat het centrum nu al heel slecht bereikbaar is. "Als ze een andere onderdoorgang maken vind ik dat prima", zegt een vrouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel