Taxidienst Uber rijdt nu ook vanuit Almere

ALMERE • Wo 22 mei 2024 | 6:20 • Woensdag 22 mei 2024 | 6:20

De taxidienst Uber rijdt nu ook vanuit Almere. Het bedrijf werkt naar eigen zeggen samen met honderden chauffeurs uit de regio, die al actief zijn rondom Almere. Via de app is dan een ritje te boeken.

Hoofd van Uber Nederland Eveline Sijbrandij verwacht er veel van. "We zien dat de vraag enorm toeneemt, dat passagiers de app de laatste tijd veel meer openen. We zijn ook in gesprek met lokale chauffeurs en daar horen we heel positieve berichten van."

Taxichauffeur Richard Jeltema rijdt al jaren in Almere en kan dat beamen. "Ik zie gewoon dat de ritten toenemen naar zowel buiten Almere als in Almere. Mensen willen naar Schiphol. Ook nieuwbouwwijken blijven groeien."

Ook taxichauffeur Safwat Elmahdy kent het wereldje en ziet dat de markt groeit. "Vroeger was er niet veel vraag naar taxi's. Maar de laatste twee jaren is er veel vraag." Het aantal verzoeken zag hij meer dan verdubbelen.

'Prijs taxi zal dalen'
In 15 steden in Nederland is Uber al actief, Almere is nu de 16e stad die erbij is gekomen. "Tot nu toe konden Almeerders alleen een rit via onze app bestellen als er toevallig een chauffeur in de buurt was, bijvoorbeeld omdat iemand met de taxi van Amsterdam naar Almere was gegaan", aldus Uber-topbaas Sijbrandij.

De komst betekent wel concurrentie voor de huidige Almeerse taxichauffeurs. En dat betekent volgens Sijbrandij een prijsdaling voor de klant. "De technologie probeert chauffeurs en passagiers op de meest optimale manier samen te brengen. Dus daardoor kan je een rit relatief snel verwachten als je een rit zoekt op de app. En daardoor is het ook mogelijk om goede prijzen te bieden", aldus Sijbrandij.

De toekomst zal moeten uitwijzen of de gemiddelde taxiprijs inderdaad daalt en of Almere inderdaad lucratief is voor een taxidienst als Uber.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel