Zoon moet appartement van zijn overleden moeder verlaten

LELYSTAD • Do 16 mei 2024 | 18:45 • Donderdag 16 mei 2024 | 18:45

De man die na het overlijden van zijn moeder in haar huurappartement aan de Zeelaan in Lelystad bleef wonen, moet vertrekken. Dat heeft de rechter donderdag besloten. De man heeft geen recht om er te wonen. Bovendien is er inmiddels een huurachterstand en veroorzaakt hij overlast.

Zijn moeder overleed in maart. I.K. vond dat hij wel in haar appartement kon blijven wonen. "Ik woonde al sinds 2012 bij haar in", vertelde hij twee weken terug in de rechtbank. Maar Centrada wil van hem af.

Klachten uit buurt
K. zorgt volgens de verhuurder vrijwel dagelijks voor klachten uit de buurt. Hij heeft geen recht op de woning, heeft een huurachterstand van bijna 2.000 euro en zou schreeuwen, bonken, met de deuren en ramen slaan en zelfs spullen van het dak van het appartementencomplex gooien.

De verhuurder probeerde de situatie buiten de rechtszaal om op te lossen, maar de advocaat van Centrada zei dat dat niet lukte. Daarom vroeg hij de rechter om in te grijpen. "Er is heel veel vraag naar dit type seniorenwoningen. Er staan mensen ontzettend lang op de wachtlijst hiervoor."

Binnen paar weken vertrekken
De rechtbank stelde de verhuurder in het gelijk en oordeelt dat K. binnen een paar weken het huis leeg moet opleveren. Hij moet ook de achterstallige huur betalen en de proceskosten van ruim 1700 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel