Rechter keurt huisvesting arbeidsmigranten in oude sportschool goed ondanks protest

DRONTEN • Do 16 mei 2024 | 12:33 • Donderdag 16 mei 2024 | 12:33

Ondernemer Eric Daniëls mag 24 arbeidsmigranten onderbrengen in de voormalige sportschool De Bever aan de Educalaan in Dronten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

Bezwaren van een buurman en van het naastgelegen recreatiebedrijf Funzone werden afgewezen. Een eerdere rechtszaak over de verbouwing van het pand tot een migrantenverblijf viel in het voordeel uit van de ondernemer.

De buren spanden vorige maand een zaak aan tegen de gemeente Dronten om de verleende vergunning voor de huisvesting van tafel te krijgen. De gemeente zei tijdens de zitting dat Dronten blij is dat de voormalig sportschool voor opvang wordt gebruikt.

Angst dat klanten wegblijven
Het naastgelegen FunZone vertelde bang te zijn dat klanten straks wegblijven bij de indoor-speeltuin, bowlingbaan en squashbaan. Maar de rechtbank verwacht dat de arbeidsmigranten geen overlast zullen veroorzaken. Er is dan ook geen reden om te denken dat er minder mensen naar FunZone zullen komen.

De bezwaren van de buurtbewoner zijn afgewezen omdat deze Drontenaar te ver van de voormalige sportschool woont om bezwaar te kunnen maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel