Kieskompas lanceert stemhulp voor Europese verkiezingen

FLEVOLAND • Do 9 mei 2024 | 12:50 • Donderdag 9 mei 2024 | 12:50

In de aanloop naar de Europese verkiezingen is er een nieuwe versie van Kieskompas opgestart. De landelijke stemhulp werkt hiervoor ook ditmaal samen met Omroep Flevoland en de andere twaalf regionale omroepen.

In de stemhulp wordt de kiezer bevraagd over verschillende thema's die op Europees niveau spelen. Voorbeelden zijn het lidmaatschap van Nederland van de EU, immigratie en grenscontroles.

Deelnemers aan Kieskompas krijgen over deze onderwerpen stellingen voorgesteld en kunnen kiezen uit vijf antwoordmogelijkheden: helemaal mee eens, mee eens, neutraal, mee oneens en helemaal mee oneens.

Geen advies, wel hulp
Kieskompas geeft bezoekers geen advies over op welke partij ze moeten stemmen. In plaats daarvan worden deelnemers op basis van hun antwoorden in het politieke landschap tussen alle partijen geplaatst. Dit maakt de kiezer duidelijk waar hij of zij zelf staat tussen de verschillende politieke partijen.

Ook een versie in eenvoudiger taal
Ook bij deze Europese verkiezingen is er ook een Kieskompas in eenvoudigere taal beschikbaar. Avatar Steffie geeft bij deze versie in begrijpelijke taal meer uitleg bij de stellingen.

Dankzij de samenwerking met Kieskompas wordt in de aanloop naar de verkiezingen voor Omroep Flevoland al duidelijk welke thema's er het meest lijken te spelen in onze provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel