Stel dat permanent op bungalowpark woonde en werd betrapt door bevroren ruiten, is vertrokken

ZEEWOLDE • Wo 8 mei 2024 | 7:00 • Woensdag 8 mei 2024 | 7:00

Een stel uit Zeewolde gebruikt een bungalow op vakantiepark Horsterwold niet langer als permanente woning. Dat laat de gemeente Zeewolde weten. Daardoor hoeft er geen dwangsom van 25.000 euro opgelegd te worden.

Volgens het bestemmingsplan mag er niet permanent gewoond worden op het vakantiepark. Uit de stukken van de rechtbank bleek dat de gemeente veel moeite heeft gedaan om aan te tonen dat het stel dit wel deed. Zo zijn toezichthouders van de gemeente in een periode van twee jaar doordeweeks tenminste vijftien keer 's ochtends vroeg bij de recreatiewoning gaan kijken.

Bevroren ruiten
Al die keren zagen zij onder meer beide auto's van de bewoners staan. Bij vorst waren de ruiten van beide auto's bevroren. Bij neerslag was de grond onder de auto's droog.

Op papier woonden de twee in een appartement elders in Zeewolde. De gemeente wilde het stel een dwangsom opleggen, als ze de bungalow op het park niet zouden verlaten.

Maand de tijd
De rechter oordeelde op 9 april dat dat geoorloofd was en achtte het terecht dat de gemeente Zeewolde een dwangsom zou kunnen opleggen. Het duo kreeg een maand de tijd om de permanente bewoning te staken.

Lees ook: Stel dat permanent op recreatiepark woont valt door de mand door bevroren autoruiten en ochtendkrant

De gemeente kan niet zeggen wanneer de twee zijn vertrokken, alleen dat het 'op tijd' was. Waar het stel nu verblijft, kan de gemeentewoordvoerder niet zeggen in het kader van privacy. Vermoedelijk is dat hun appartement in Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel