Buurtbewoners willen laadpaal niet: 'Onze parkeerplaatsen worden ingepikt'
Bewoners van de straat Vooronder in de Almeerse wijk Noorderplassen zijn in verzet gekomen tegen de plaatsing van een laadpaal. Volgens hen is er nu al een tekort aan parkeerplekken en ze willen niet dat er nog eens twee plaatsen worden 'ingepikt' voor elektrische auto's. Daarom heeft een buurtbewoner donderdag plaatsing van de paal tegengehouden, door auto's op de beoogde plek te parkeren.
De emoties lopen hoog op in de buurt, vertelt Sonja Kroes. Zij voert namens een aantal bewoners het woord. Het steekt hen volgens haar vooral dat hun parkeerproblemen groter worden. Volgens haar is er niemand in de straat die de laadpaal wil. "De mensen die elektrisch rijden hebben een laadpaal op hun eigen terrein. Dus voor hen is die behoefte er niet."
De aankondiging dat de laadpaal er zou komen, is eind december al op de website Overheid.nl geplaatst. De zes weken waarin bezwaar kon worden gemaakt, zijn al verstreken. De bewoners zijn dan ook te laat, als ze er op 22 april achter komen dat er een laadpaal geplaatst gaat worden. "Toen gingen ze het bord plaatsen dat twee parkeerplekken gereserveerd werden voor elektrische voertuigen en dat op 1 en 2 mei de plekken vrij moesten worden gehouden", vertelt Kroes.
Het steekt de bewoners dat ze bij andere zaken, zoals het asfalteren van de Boegdreef of een afsluiting van het water een brief krijgen, maar dat dit nu niet is gebeurd. "Dit wordt dan niet per brief gemeld, terwijl het toch redelijk belangrijk is", zegt Kroes. "lk werk de hele week, ik heb geen zicht op een digitaal formulier waar ik dat kan volgen", doelt ze op de site Overheid.nl.
Ze noemt de straat Giek, tegenover de Vooronder een beter alternatief. Daar hebben de bewoners een parkeerplek op eigen terrein en staan parkeerplaatsen in het midden van de straat volgens haar grotendeels leeg. "Zet de laadplekken daar dan neer. We begrijpen echt wel dat Almere bezig is met duurzaamheid."
'Onacceptabel om aannemers te hinderen'
De gemeente Almere laat weten dat ze het onacceptabel vindt dat aannemers hun werk niet uit kunnen voeren. Volgens een woordvoerder kan iemand die bezwaar heeft tegen bepaalde werkzaamheden beter contact opnemen met de gemeente in plaats van het heft in eigen handen te nemen.
Er kunnen een paar redenen zijn waarom de gemeente een bepaalde plek aanwijst als laadplek. "Bijvoorbeeld als een buurtbewoner een aanvraag doet of als we zien aan de data van laadpalen dat ze veelvuldig gebruikt worden," zegt de woordvoerder.
De gemeente weet nog niet wat voor vervolgstappen er nu worden genomen. "Wat ons betreft komt die laadpaal er nog steeds", zegt de woordvoerder. Maar wanneer is nog onduidelijk.
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!
recent nieuws
-
Betaalbare kunst voor iedereen, daar draait het om bij Tussen Kunst en Kerst
ALMERE • Zo 24 november • Zondag 24 novemberWie nog op zoek was naar een leuk kerstcadeau, of gewoon iets moois wilde kopen van een lokale kunstenaar, kon dit weekend zijn hart ophalen bij 'Tussen Kunst en Kerst' in Almere Haven. De jaarlijkse...
-
Magisch lichtspektakel in het dierenpark
ALMERE • Zo 24 november • Zondag 24 novemberEen bezoekje aan Almere Jungle is altijd al avontuurlijk, maar tijdens een aantal avonden in november en december nog net een beetje meer. Muziek, laserlicht en een aantal acteurs zorgen tijdens 'Jung...
-
Miljoen flirts in populaire boerendatingapp
RUTTEN • Zo 24 november • Zondag 24 novemberGijs Staats uit Rutten lanceerde met twee vrienden in april de 'AgriMatching'-app. Een datingapp om de liefde van je leven te vinden met één gezamenlijke interesse: het boerenleven. Ruim 14-duizend ge...