Koningsdag in Dronten: Dit is er te doen in jouw gemeente

DRONTEN • Vr 26 april 2024 | 12:16 • Vrijdag 26 april 2024 | 12:16

Van versierde fietsen tot een stormbaan: In de drie dorpen van Dronten is tijdens Koningsdag van alles te doen. We hebben op een rijtje gezet waar jij allemaal naartoe kunt gaan.

In Dronten zelf staat er veel op het programma. Zo is er de hele dag rommelmarkt in het centrum van het dorp.

Vanaf 08:00 uur tot ongeveer 15:00 uur draait DJ On your feets plaatjes aan de Kop van 't Ruim. Iets na 09:00 uur vertrekt de vijftiende editie van de Flevo Truckerstour bij het Meerpaalplein.

Om 09:15 uur worden twee fietsenoptochten gehouden bij het Wilgenhuis en bij ouderencentrum De Regenboog. Deze optochten vertrekken rond 09:30 uur richting het Meerpaalplein. Daar wordt om 10:15 uur de vlag gehesen en een toespraak gehouden door de burgemeester. Ook wordt dan bekendgemaakt wie de winnaar is van de versierde stratenwedstrijd.

Versierde fietsentocht Dronten

Bij de luifel voor de Meerpaal kan vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur gedanst worden met Joy-4-All & de Meerpaal. Op het Meerpaalplein beginnen op hetzelfde moment diverse activiteiten, zoals springkussens, een stormbaan en megadarts.

Om 12:45 uur showt de oude tractorenvereniging haar tractoren. Een kwartiertje later beginnen diverse activiteiten bij Ontmoetingspark Buiten!. Ook is er op het Havenplein van 12:00 uur tot 18:00 uur veel muziek en gezelligheid.

Biddinghuizen
Het centrum van Biddinghuizen staat zaterdagochtend ook in het teken van Koningsdag. Tussen 08:00 uur en 12:00 uur is daar een vrijmarkt. Om 09:00 uur wordt op Het Plein de vlag gehesen door burgemeester Gebben, de veteranenvereniging van Dronten en scouting Osbornegroep.

Aansluitend wordt het Wilhelmus gezongen samen met Maris Sonores. Daarna is er een versierde fietsenoptocht door het dorp. Alle deelnemers krijgen een ijsje. De vier mooiste fietsen krijgen een prijs.

Ook is er op het autocrossterrein bij Van Werven in Biddinghuizen traditiegetrouw de Koningscross. Het was vanwege de regen nog spannend, maar de organisatie heeft donderdag op sociale media laten weten dat het feest doorgaat. Deze begint om 10:00 uur. Ongeveer 220 coureurs doen mee in verschillende klassementen.

Swifterbant
Swifterbant staat niet één dag, maar drie dagen in het teken van Koningsdag. Het Koningsweekend begint op vrijdag met een feest in de tent.

Op Koningsdag zelf zijn er diverse activiteiten in het centrum en laten verschillende verenigingen zien wat zij in huis hebben. Daarnaast kunnen inwoners hun spulletjes verkopen op de vrijmarkt. 's Avonds is er opnieuw muziek in de feesttent.

Zondag begint de laatste dag van het Koningsweekend met een kerkdienst in de feesttent. 's Middags zijn er wederom diverse activiteiten, zoals Cars & Coffee en Swifterbant Got Talent.

Ben je benieuwd wat er in de andere gemeentes te doen is? Klik dan hier.

Op Koningsdag doet Omroep Flevoland live verslag van de diverse activiteiten in Flevoland. Volg onze live-uitzending tussen 08:00 uur en 14:00 uur op radio, tv, via de website of via de Omroep Flevoland-app. Ook kun je de festiviteiten volgen via ons liveblog. Stuur ons jouw leukste foto's of video's via WhatsApp op 0320-285 050, en misschien zie jij die ook wel terug in ons liveblog!

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel