Stichting Striktly Live uit Lelystad wint de Lelyprijs: "Stukje waardering"

LELYSTAD • Do 25 april 2024 | 19:44 • Donderdag 25 april 2024 | 19:44

De Lelystadse stichting Striktly Live is de winnaar van de Lelyprijs 2024. De stichting organiseert evenementen en festivals voor jongeren met een liefde voor elektronische muziek. De stichting biedt ook jong en poldertalent een podium met als doel hen in Flevoland te houden. Het werk van de organisatie wordt op 20 juni beloont met een prijs ter waarde van 5000 euro.

De cultuurmakers van Striktly Live hebben passie voor experimentele en elektronische muziek, moderne kunst en het nachtleven. Onder de naam Bascul organiseren ze feesten voor jongeren uit de polder.

Striktly Live is bezig met het opzetten van een nieuw, online radiostation. "Het wordt een soort mobiel pop-up station bij het Bataviastrand in Lelystad, waar we muziek livestreamen", legt initiatiefnemer Remco Hop uit.

Hop is ook bezig met het openen van een nachtclub in Lelystad. "Er is een groot gemis hier wat betreft kwalitatief uitgaan met een stukje experiment. Dat willen we samenbrengen."

Gemis in de polder
Jongeren uit de hele polder weten inmiddels Bascul evenementen te vinden. De stichting biedt "veilig en verantwoord" uitgaansgelegenheden voor jongeren en volwassenen. "Er is niet veel leuks in de polder voor jongeren, daarom zijn wij er", aldus Hop.

De Lelyprijs wordt sinds 1996 jaarlijks georganiseerd. Het is bedoeld voor organisaties of personen uit Flevoland die zich onderscheiden op het gebied van cultuur en natuur. Dit jaar is er niet alleen een bedrag aan verbonden, maar de winnaar krijgt ook een kunstwerk.

Hop kijkt al uit naar de uitreiking: "Afgelopen jaren hebben wij ons ingezet voor Flevoland, met in het bijzonder Lelystad. Het winnen van de Lelyprijs is een stukje waardering en erkenning."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel