Na schietincident moet woning zes weken dicht van burgemeester

ALMERE • Wo 24 april 2024 | 11:16 • Woensdag 24 april 2024 | 11:16

Een huis aan de Kornwierde in Almere Haven gaat zes weken op slot en is niet toegankelijk voor de bewoner(s). De burgemeester heeft dat besloten. Aanleiding is een schietincident in de directe omgeving van de woning.

Dat vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag. Een buurtbewoner hoorde rond 02.15 uur een knal en dacht dat het om vuurwerk ging. Vervolgens bleek uit politieonderzoek dat het om een schietincident ging. De politie heeft getuigen gehoord en buurtonderzoek verricht.

Burgemeester Van der Loo hoopt met de sluiting de openbare orde te herstellen en de kans op een nieuw incident zoveel mogelijk te verkleinen. Omwonenden hebben er een brief over gehad.

Cameratoezicht
In februari werd ook nog cameratoezicht geplaatst bij een woning aan de Kornwierde. Dat gebeurde nadat er eind december explosieven waren gevonden. Die camera's blijven er nog tot 9 mei hangen.

Het is overigens ook niet voor het eerst dat er een schietincident plaatsvindt in de straat. In februari 2022 raakten twee personen van 14 en 22 gewond bij een schietpartij op een woning in de straat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel