Coffeeshop in Lelystad nog voor de zomer naar andere locatie

LELYSTAD • Za 20 april 2024 | 10:47 • Zaterdag 20 april 2024 | 10:47

De coffeeshop in Lelystad verhuist nog voor de zomer naar de nieuwe locatie op wat heet: Stationsbalkon-Noord. Het verkooppunt voor softdrugs zal daar tijdelijk neerstrijken vanwege het verleggen van de Middendreef. Die komt dichter naar het station te liggen, precies op de plek waar de coffeeshop nu zit.

Stationsbalkon-Noord is de plek tegenover het oude pand van BCC en de Scapino, tegen het spoor aan. Waar eerder ook de markt heeft gestaan toen er aan de Agorahof werd gewerkt.

Volgens wethouder Piet van Dijk zal er op de locatie een nieuw gebouw worden neergezet, want het huidige pand verplaatsen gaat niet. De coffeeshop verhuist pas als het nieuwe pand er staat en Lelystad niet zonder coffeeshop door het leven hoeft.

Geen conflict
De verplaatsing levert geen conflict op met de opstalplaats voor bussen naar Lowlands, waarvoor het Stationsbalkon-Noord ook elk jaar wordt gebruikt. "Er is daar genoeg ruimte", meent wethouder van Dijk.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel