Genomineerden voor 50e tegel Almeerse Walk of Fame bekend

ALMERE • Vr 19 april 2024 | 10:33 • Vrijdag 19 april 2024 | 10:33

De Almeerse Walk of Fame krijgt er een vijftigste tegel bij. Almeerders konden tot 1 april onderwerpen aandragen die zij op de tegel willen hebben. Nu heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden geselecteerd: Almere City FC, ijscoman Carlo Guida en het Shantykoor Almere.

In totaal zijn er 239 inzendingen ingestuurd. De jury bestond uit de kinderburgemeester, vertegenwoordigers van de ledenraad van Rabobank (De Walk of Fame Almere is namelijk een cadeau van Rabobank aan de gemeente Almere), vrijwilligers, bewoners en ondernemers.

De genomineerden
De drie genomineerden hebben vorig jaar allemaal iets 'gedenkwaardigs' meegemaakt of ze worden geëerd om een andere reden . Zo promoveerde voetbalclub Almere City FC vorig jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. Het Shantykoor werd in 2023 uitgeroepen tot de eerste ‘Vaandeldrager’ van de Almeerse Amateurkunst.

Carlo Guida van Jonico IJs was de eerste, geliefde, ijscoman van Almere. Na zijn overlijden in 2023 werd er een petitie aangeboden aan de gemeenteraad voor een tegel voor de overleden ijscoman.

Stemmen op de 50ste tegel kan tot en met 1 juni. De bekendmaking van de tegel van het jaar 2023 is op zaterdag 14 september in Almere Centrum.

Dit verhaal is gemaakt door Cynthia Wijnen. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel