Ruim 200 klachten over molens Windplan Groen, aanleiding voor onderzoek

DRONTEN • Do 28 maart 2024 | 14:09 • Donderdag 28 maart 2024 | 14:09

Een gespecialiseerd bureau gaat onderzoek doen naar de meldingen van geluidsoverlast van de molens van Windplan Groen bij Dronten. Het bureau gaat alle bestaande onderzoeken van onder andere de gemeente, de turbinebouwer en Windplan Groen vergelijken. Daarmee moeten de oorzaken van de overlast achterhaald worden.

Bij Windplan Groen zijn de afgelopen anderhalf jaar 216 meldingen binnengekomen van overlast. Een groot deel daarvan gaat over geluidsoverlast. Dat is ook de aanleiding om extra aandacht te besteden aan het onderzoek.

Toegezegd onderzoek
Het onderzoek was eerder door Windplan Groen toegezegd aan omwonenden. Naast de bestaande onderzoeken worden ook omstandigheden als het weer en omgevingsgeluiden, van weg- en vliegverkeer bijvoorbeeld meegenomen.

Als de oorzaken achterhaald zijn, worden er maatregelen genomen. De uitkomsten moeten na de zomer komen. Op basis van de meldingen zijn overigens al wel enkele zaken aangepast. Zo is de verlichting anders afgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel