Horlogedief bedreigt slachtoffers met automatisch wapen, politie deelt beelden

ALMERE • Di 26 maart 2024 | 21:35 • Dinsdag 26 maart 2024 | 21:35

De politie heeft herkenbare beelden van een verdachte van een straatroof aan de Watercipresstraat in Almere Parkwijk gedeeld. De beelden waren dinsdagavond te zien in het programma Opsporing Verzocht.

De roof gebeurde op 27 februari, rond 19:10 uur. Twee mannen waren aan de Watercipresstraat aan het napraten over hun afspraak. Opeens werden ze belaagd door een getinte man in donkere kleding met een automatisch wapen.

De verdachte dwingt de mannen om hun horloges af te staan. Volgens de politie leek het om een gerichte aanval te gaan. Beide slachtoffers hebben geen idee hoe de verdachte wist van de horloges en wie hij is.

Station
De recherche heeft in het onderzoek meer beelden gevonden van de verdachte. Bij het station werd hij op bewakingscamera's vastgelegd. Het blijkt dat de vermoedelijke verdachte rond 17:35 uur een auto parkeerde op de P+R van station Parkwijk. Hij liep vervolgens naar de jongerenontmoetingsplek. Later stonden er meerdere personen rondom de auto.

de verdachte bij het station

Opsporing Verzocht

De politie wil in contact komen met mensen die de auto en de verdachte bij het station hebben gezien. Ook wordt er specifiek naar één getuige gezocht. Het gaat om een man die na de overval bij de snackbar in de buurt een flesje drinken kocht.

Op beelden bij het station is te zien hoe de vermoedelijke dader na afloop van de straatroof vluchtte. Mensen die de verdachte daar zagen of de auto zagen vertrekken wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Bekijk hier de beelden van de horlogeroof in Opsporing Verzocht:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel