Angst in Almeerse straat na explosie en beschieting van woning, cameratoezicht voor rust

ALMERE • Di 19 maart 2024 | 19:00 • Dinsdag 19 maart 2024 | 19:00

Twee incidenten net na elkaar hebben ervoor gezorgd dat er volgens de gemeente onder bewoners van de Beneluxlaan in Almere angst en onrust is ontstaan. Burgemeester Hein van der Loo heeft tijdelijk cameratoezicht ingesteld in de straat. Dat moet zorgen voor meer veiligheid en rust.

Op 14 januari richtte een explosie schade aan bij een huis in de straat. Er ontstond een kleine brand en de voorgevel raakte beschadigd. Ook het naastgelegen pand raakte beschadigd. Op het moment van de knal was het gezin dat in de woning woont thuis. Niemand raakte gewond.

Bijna een maand later, op 6 februari, werd een huis in dezelfde straat beschoten. Ook toen raakte niemand gewond. Het leek te gaan om dezelfde woning waar eerder de explosie was.

Privacy
De politie wilde dit niet bevestigen vanwege privacyredenen, maar nu blijkt uit het besluit van de burgemeester dat het gaat om dezelfde woning. Het huis werd een week na de beschieting tijdelijk gesloten door de burgemeester. De bewoners mogen nu weer terug naar hun woning.

De kans op nog een incident is niet uit te sluiten. Ook daarom vindt de burgemeester het verantwoord om cameratoezicht in te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel