Uitverkoop bij de gemeente Almere: koop een vuilniswagen of keet

ALMERE • Di 19 maart 2024 | 11:32 • Dinsdag 19 maart 2024 | 11:32

Rondrijden in een Almeerse vuilniswagen of een vrolijk beschilderde schaftkeet in je tuin neerzetten waar normaal bouwvakkers hun kopje koffie in drinken. Het kan als je genoeg geld hebt en er snel bij bent.

De gemeente Almere zet volgende maand namelijk voertuigen te koop die overtollig zijn. Geïnteresseerden kunnen ze kopen bij onlineveilingmeester.nl 

In totaal worden er twaalf items aangeboden. Zoals bijvoorbeeld een vuilniswagen van Scania uit 2015. Het startbod daarvoor is 5.000 euro.

Bouwkeet
Maar Almere hoopt ook een koper te vinden voor vier bouwketen. Dat zijn wagens die vaak op bouwterreinen worden gezet als kantine of kantoor voor bouwvakkers.

Ze zijn vrolijk beschilderd en het openingsbod is tussen de 10 en 30 euro. 

Verder staan er kranen en bedrijfsauto's te koop en een apparaat om banden mee te demonteren. 

Vaak andere organisaties
Volgens onlineveilingmeester.nl worden dit soort voertuigen vaak opgekocht door andere organisaties of overheidsinstellingen, maar mogen particulieren ook zeker meebieden. De gemeente biedt bijvoorbeeld ook bedrijfsauto's aan die interessant kunnen zijn. 

Een woordvoerder: "Het verschilt heel erg per veiling hoeveel mensen er meedoen. Hier heb je de iets specifiekere goederen. Die vuilniswagen heeft niet iedereen nodig bijvoorbeeld. Dus ik kan niet zeggen hoeveel mensen er op reageren."

De website veilt steeds vaker voor gemeenten en provincies en ook voor Staatbosbeheer en de NS. "Het is heel circulair. Je geeft een product dat niet kapot maar wel afgeschreven is een tweede leven."

Het bieden begint donderdag 21 maart en eindigt op dinsdag 2 april.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel