Borden bij bushaltes worden voorlopig niet vervangen door ruzie met leverancier

FLEVOLAND • Wo 13 maart 2024 | 13:30 • Woensdag 13 maart 2024 | 13:30

Ruzie met de leverancier, een gebrek aan vertrouwen en een te late levering van materialen. Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat er voorlopig geen nieuwe digitale borden bij bushaltes in Flevoland, Gelderland en Overijssel komen te staan.

In Flevoland zijn de meeste borden nog van papier. Daarop is geen actuele vertrektijd, vertraging of uitval te zien. In Gelderland en Overijssel zijn al wel een aantal digitale borden, maar die zijn oud en aan vervanging toe.

De provincie Flevoland sloot samen met Gelderland en Overijssel een contract af met het bedrijf Surtronic Group B.V. om digitale borden te leveren.

Boetes
Eigenlijk moesten de borden al in mei 2022 geplaatst zijn, maar dat lukte niet. Vanwege onder andere corona en een vertraagde levering van de materialen kreeg het bedrijf meer tijd voor de plaatsing. De deadline werd opgeschoven naar 23 december 2022. Maar ook die werd niet gehaald. Omdat het bedrijf zich niet aan de afspraken in het contract hield, moest Surtronic boetes betalen.

Contract beëindigd
Op 13 juli vorig jaar informeerden de provincies Surtronic dat zij het contract zouden beëindigen. Vervolgens zijn de provincies en Surtronic hierover diverse keren met elkaar in gesprek gegaan. Het lukte niet om afspraken te maken en daarom werd het contract beëindigd op 14 december.

De provincies hebben er geen vertrouwen in dat Surtronic het project kan afmaken en stellen het bedrijf aansprakelijk voor schade en boetes. Het project ligt nu volledig stil.

Wat betekent dit voor de reizigers?
Doordat er nog geen nieuwe digitale informatieborden zijn, kan het volgens de provincie gebeuren dat er bij de bushaltes geen actuele reisinformatie is voor reizigers.

De provincies werken momenteel aan een tijdelijke oplossing om te zorgen dat de digitale informatieborden reisinformatie blijven tonen. Anders kunnen reizigers hun reis plannen via de website van RRReis of via 9292.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel