Na 35 jaar verlaat kapster Simone Marknesse: "Hoe moet het nu met mijn haar?"

MARKNESSE • Do 29 februari 2024 | 6:20 • Donderdag 29 februari 2024 | 6:20

Tientallen jaren lang konden de inwoners van Marknesse hun verhalen aan haar toevertrouwen, en natuurlijk hun haar laten knippen. Maar donderdag sluit kapster Simone Visser definitief de deuren van haar kapsalon. En dat betekent afscheid nemen van veel vaste klanten.

"Dank voor de goede knip- en verfbeurten, het was heel gezellig met je", staat er op een kaartje van twee van die vaste klanten. Als de kapster het hardop voorleest, krijgt ze een brok in haar keel. "Als ik dit lees, dan denk ik: Oh Simone, houd je tranen binnen."

Visser woont al een aantal jaar in het Gooise Bussum en heeft daar een pandje gevonden om een nieuwe zaak in te beginnen. Het scheelt haar veel reistijd, zegt ze, maar dat maakt het vertrek uit het dorp waar ze al tientallen jaren werkt niet gemakkelijker.

'Je moet kunnen luisteren'
"Mijn klanten en ik hebben hier zoveel meegemaakt", zegt ze. Op haar laatste dag komen veel van hen speciaal nog een keer hun haar laten knippen. Dat zorgt voor een hoop emotionele afscheidsmomentjes: "Ik heb haar altijd als een fijne kapster ervaren. Ik weet niet hoe het nu met mijn haar moet."

Volgens Visser is het vooral belangrijk om een kapper te vinden waar je je prettig bij voelt. "Als je niet lekker bij een kapper zit en je kan je verhaal niet kwijt, dan moet je daar niet heen gaan." Volgens haar is dat het verschil tussen een goede en een slechte kapper. "Je moet kunnen luisteren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel