Lois Rose (13) wil tussen 'mannen met baarden en dikke buiken' beste steak ter wereld bereiden

ZEEWOLDE • Zo 25 februari 2024 | 16:00 • Zondag 25 februari 2024 | 16:00

Lois Rose Siepel (13) uit Zeewolde doet volgende maand mee aan de wereldkampioenschappen steak-bakken in Amerika. Ze is één van de jongste deelnemers ooit aan de barbecue-wedstrijd waar mensen van over de hele wereld aan meedoen.

Door haar goede prestaties bij eerdere wedstijden won ze een 'Golden Ticket' en daarmee een felbegeerde inschrijving voor het WK.

Lois Rose Siepel

"Ik vind het eigenlijk gewoon leuk", zegt de verlegen Lois Rose, terwijl ze bezig is met het prepareren van een stuk vlees. Het is veel werk. Stukjes vet worden weggesneden, zodat de steak perfect is voor op de barbecue. De jury beoordeelt op vorm, kleur, presentatie en smaak. "Het komt heel precies. Er doen wel vierhonderd mensen mee en de jury is streng. Alles moet perfect zijn", vertelt de puber.

De wereldkampioenschappen van de Steak Cookoff Association worden van 13 tot en met 17 maart gehouden in Fort Worth, Texas De hoofdprijs is 10.000 euro. De meeste deelnemers zijn man en komen uit Amerika. Lois Rose doet mee met haar vader Anne, Marc van der Kolk en Wilco Paauwe. Ze doen apart mee en als team.

Beste steak gezocht

Steak Cookoff Association
Appel niet ver van de boom
Anne Siepel is de vader van Lois Rose. Hij is ook een fervent barbecuer en werd vorig jaar zelfs Nederlands kampioen. “Ze heeft kleine handen en dat is natuurlijk fijn voor het fijne werk. Ook heeft ze veel gevoel voor het prepareren. Vorig jaar werd ik eerste en zij tweede. Er gaat een dag komen dat ze beter wordt dan ik, maar dat vind ik alleen maar mooi”, aldus de trotse vader. "Een 13-jarig meisje tussen allemaal mannen met baarden en dikke buiken!", grapt Siepel.

Nadat het stuk vlees in de perfecte vorm is gesneden, volgen de kruiden. Dit gaat ook weer precies. "Zelf vind ik een biefstukje met alleen wat peper en zout het lekkerste. Om de jury te verrassen gebruiken we allerlei kruiden", vertelt Lois Rose.

"Ik hoop dat ik door de voorronde kom. Dan ben ik al tevreden. Het is het hele avontuur wat het mooi maakt", besluit de 13-jarige dame.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel