Eigenaren stoppen na 32 jaar, restaurant Le Mirage sluit de deuren

EMMELOORD • Zo 18 februari 2024 | 13:27 • Zondag 18 februari 2024 | 13:27

Na 32 jaar is het mooi geweest voor de eigenaren van Le Mirage in Emmeloord. Het restaurant sluit per 1 juni de deuren. ”We zijn er aan toe om iets anders te gaan doen", laat eigenaar en chefkok Guust de Nijs weten.

Het restaurant opende in 1992 de deuren in het centrum van Emmeloord, aan de Beursstraat. In 2015 werd een balkon aan het restaurant geplaatst, om de zichtbaarheid te vergroten. Het bekende restaurant is op de tweede verdieping boven een Chinees restaurant gevestigd.

‘Fijn voor jullie, jammer voor Emmeloord’
“We hebben de afgelopen 32 jaar met heel veel plezier onze ziel en zaligheid in Le Mirage gestoken", schrijven eigenaren Guust en Colinde de Nijs in een digitale nieuwsbrief aan hun klanten. “We nemen met een goed gevoel afscheid.”

Sinds ze zondag bekendmaakten te gaan stoppen, hebben al meerdere klanten laten weten het erg jammer te vinden. "Ze vinden het fijn voor ons, maar jammer voor Emmeloord”, volgens De Nijs. Wat de eigenaren hierna gaan doen, weten ze nog niet.

Sushi
In het pand blijft wel horeca gevestigd. Na een verbouwing wil het sushirestaurant, twee deuren verderop, graag uitbreiden en het pand betrekken.

In januari gaf chefkok Guust de Nijs een letterlijk kijkje in zijn keuken. Hij laat vanaf 7.00 zien hoe aardappelen uit de streek worden verwerkt tot gerechten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel