Vervoerder EBS: Afgeschaalde en betrouwbare busdienstregeling laat op zich wachten

FLEVOLAND • Wo 24 januari 2024 | 6:15 • Woensdag 24 januari 2024 | 6:15

Een afgeschaalde dienstregeling voor het busvervoer laat nog wel even op zich wachten, dat meldt vervoerder EBS. Hoelang is niet duidelijk, maar de komende weken is er in ieder geval geen oplossing.

Dinsdag werd uit cijfers van de provincie duidelijk dat tien procent van de bussen van EBS uitvalt in Flevoland. Dat is flink hoger dan eerdere jaren. Om toch een betrouwbare dienstregeling te rijden vertelde de vervoerder begin januari al de dienstregeling te willen afschalen. Dat betekent dat er minder ritten gereden gaan worden.

Minder dan vier maanden
Een hele nieuwe dienstregeling maken duurt normaal vier maanden, legt woordvoerder Jasper Vermeer van EBS uit. In dit geval probeert EBS dat te versnellen, maar hoeveel sneller het kan, is niet duidelijk. Ook de provincie kan geen duidelijkheid geven over wanneer de nieuwe dienstregeling er is.

Een nieuw schema voor de bussen maken, is ook niet makkelijk. "Dat is een heel uitgebreid lang proces", vertelt Vermeer. Daarbij moet gesproken worden met provincies, maar ook met belangenverenigingen van reizigers. Ook moet er over de nieuwe diensten en roosters intern afspraken worden gemaakt.

De aanpassing van de dienstregeling zou overigens maar tijdelijk zijn. EBS is druk bezig met het werven van nieuwe buschauffeurs om te zorgen dat in de toekomst weer op volle sterkte gereden kan worden.

Extra verkeersleiding
EBS is ook hard bezig om te zorgen dat de reisinformatie voor reizigers op orde is. Daarom zijn er extra mensen op de verkeersleiding ingezet. Zij moeten er voor zorgen dat vroegtijdig de reisinformatie is bijgewerkt en bussen die niet rijden ook niet in de app en op de website staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel