'Hoteloplichter' later voor de rechter: meer onderzoek nodig naar zijn psyche

ALMERE • Wo 17 januari 2024 | 19:00 • Woensdag 17 januari 2024 | 19:00

De rechtbank vindt dat er extra psychologisch onderzoek moet worden gedaan naar de 22-jarige Almeerder Kevin V. Hij wordt ervan verdacht vijf hotels te hebben opgelicht, waaronder twee in Almere. Hij sliep er zonder te betalen. Volgens de rechtbank moet worden bekeken of V. aan een stoornis lijdt, waar zijn criminele gedrag aan te wijten zou kunnen zijn.

De rechtszaak tegen de Almeerder werd in september aangehouden, omdat er een rapport nodig was over zijn persoon. Woensdag zou de zaak worden afgedaan in de Lelystadse rechtbank, maar het rapport dat inmiddels was gemaakt riep te veel vragen op. Daarom werd de zitting opnieuw uitgesteld.

Auto-ongeluk
Dat was naar aanleiding van een voorzet van de advocaat van de Almeerder. Volgens hem is in het onderzoek naar de psyche van zijn cliënt niet goed duidelijk geworden wat de gevolgen zijn van het hersenletsel dat hij opliep tijdens een zwaar auto-ongeluk.

"Op welke wijze heeft dit invloed gehad? Wellicht is mijn cliënt niet geheel toerekeningsvatbaar voor wat hij heeft gedaan." De raadsman gaf aan zelf ook dingen te merken aan zijn cliënt, sinds het ongeluk: "Hij heeft snel te veel op zijn bord." Ook V. zegt dat hij zich anders voelt dan voor het ongeluk, waarbij hij een hersenbloeding kreeg.

In augustus 2022 zou de Almeerder zich schuldig hebben gemaakt aan de oplichting van vijf hotels: het Almeerse Bastion Hotel en Leonardo Hotel Almere plus drie hotels in Amsterdam, waaronder het prestigieuze vijfsterrenhotel De L’Europe in het centrum van de hoofdstad.

Vervalsing
In het Bastion Hotel deed hij zich voor als eigenaar van aannemersbedrijf en boekte een kamer op naam van het bedrijf. In Leonardo Hotel Almere liet hij een vervalst betaalbewijs zien en verbleef meerdere dagen in een kamer. In Amsterdam haalde V. soortgelijke trucs uit.

Naast de oplichtingspraktijken wordt V. ervan beschuldigd een gaspistool in zijn bezit te hebben gehad. Zijn strafzaak gaat verder op 19 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel