Burgemeester Almere verlengt sluiting woningen Poort en Haven

ALMERE • Vr 12 januari 2024 | 18:19 • Vrijdag 12 januari 2024 | 18:19

Vier woningen in Almere blijven langer op slot. Dat heeft burgemeester Hein van der Loo bepaald. Het gaat om woningen aan de Kornwierde in Haven en de Moldaviëstraat, Roemeniëstraat en Willem Barentszroute in Poort.

Van der Loo besloot de woningen op 29 december vorig jaar te sluiten. De woning aan de Kornwierde werd gesloten nadat er in de nacht van 28 op 29 december een explosie was. De ramen van het huis werden vernield door zwaar vuurwerk.

Later op 29 december werd bij het huis weer een explosief gevonden. De burgemeester besloot de woning voor twee weken te sluiten vanwege ernstige verstoring van de openbare orde. Die periode wordt nu verlengd met vier weken, tot 9 februari.

Preventief gesloten
De woningen in Poort werden preventief gesloten vanwege ernstige vrees voor het ontstaan van een verstoring van de openbare orde. Uit privacyoverwegingen en vanwege het lopende onderzoek geeft de gemeente niet meer informatie over de reden van sluiting. Deze sluitingen worden nu twee weken verlengd tot 26 januari.

In overleg met de politie en het openbaar ministerie heeft de burgemeester zijn besluit genomen.

Buren hebben een brief gekregen waarin staat dat de woningen op slot blijven. Wijkagenten en medewerkers van de gemeente houden contact met buurtbewoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel