Woning Bolacaciahof dicht vanwege explosie: 'Veiligheid omwonenden staat voorop'

ALMERE • Do 28 december 2023 | 19:05 • Donderdag 28 december 2023 | 19:05

Locoburgemeester Roelie Bosch heeft de woning in Almere Stad gesloten waar de explosie van woensdagavond vermoedelijk tegen gericht was. De komende twee weken mag de woning aan de Bolacaciahof niet gebruikt worden.

De explosie zorgde gisteravond voor veel schade. Omwonenden moesten enige tijd hun huizen verlaten. De ingang met brievenbussen en deurbellen van het wooncomplex aan de Bolacaciahof werd compleet uit de gevel geblazen. Niemand raakte gewond.

Locoburgemeester Roelie Bosch zegt in een verklaring: "Het is verschrikkelijk dat mensen in onze stad op deze manier worden geïntimideerd. Als gemeente weigeren wij dat te accepteren. Onze eerste aandacht gaat uit naar de veiligheid van de omwonenden en de rest van de buurt. Daarom zijn wij genoodzaakt om deze maatregel te nemen. Elke explosie is er een te veel."

Over twee weken wordt opnieuw naar de situatie gekeken. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd en er wordt ook slachtofferhulp geboden. De politie heeft opgeroepen om beelden te delen die in de omgeving zijn gemaakt, bijvoorbeeld met een deurbelcamera.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel