Storm Pia zorgt ervoor dat bomen Gooiseweg nu al worden weggehaald

LELYSTAD • Za 23 december 2023 | 10:53 • Zaterdag 23 december 2023 | 10:53

Een deel van de bomen bij de Gooiseweg tussen Lelystad en Harderwijk wordt in de komende dagen weggehaald. Dat meldt de provincie. De reden hiervoor is dat er donderdag tijdens storm Pia een boom op de weg was gevallen. Na een inspectie is gebleken dat het risico op omvallende bomen langs de weg daar groot is.

De provincie voerde naar aanleiding van de stormschade een inspectie uit. De bomen langs de Gooiseweg blijken in slechte conditie te zijn door de essentaksterfte. Daarnaast is door het natte najaar de bodemconditie verslechterd en blijkt dat er wortels ernstig zijn aangetast. De bomen zouden oorspronkelijk geleidelijk vervangen worden, maar dat is door de huidige situatie niet meer mogelijk.

Bekijk hier: Vrachtwagen ontwijkt ternauwernood omvallende boom

Een deel van de weg is door de werkzaamheden afgesloten. Het is nog niet bekend hoelang deze gaan duren. Het gaat om de bomen tussen de kruisingen Gooiseweg-Larserweg en Gooiseweg-Ganzenweg. Hierdoor wordt één rijstrook afgesloten in de richting Harderwijk en geldt er een snelheidsbeperking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel