Meer sociale huurwoningen voor middeninkomens in Zeewolde

ZEEWOLDE • Do 14 december 2023 | 17:02 • Donderdag 14 december 2023 | 17:02

Woningcorporatie Woonpalet in Zeewolde kan in 2024 meer woningen toewijzen aan mensen met een middeninkomen. Dat staat in de afspraken die de gemeente Zeewolde heeft gemaakt met de woningcorporatie.

De middeninkomens hebben vaak een te hoog inkomen voor sociale huur, terwijl ze voor de vrijesector of koopwoningen juist te weinig geld hebben. Daardoor komt de doelgroep steeds moeilijker aan woonruimte.

Een deel van de woningen uit de projecten De Zoeker en De Verwachting in de Molenbuurt wordt gebruikt voor mensen met een middeninkomen.

Minder sociale huurwoningen
Uit de plannen blijkt ook dat er minder sociale huurwoningen bij komen dan verwacht. Dat komt door stijgende bouwkosten, rente en onderhoudskosten.

Jaarlijks komen er zo'n dertig sociale huurwoningen bij. Om dat te financieren worden er elk jaar ook 20 woningen verkocht. Dat gaat dan vooral om ééngezinswoningen. De afgelopen jaren werden maar 10 woningen per jaar verkocht.

Lerarentekort
Woonpalet gaat ook twee woningen beschikbaar maken voor het huisvesten van nieuwe docenten. Dat wordt gedaan omdat het in Zeewolde moeilijk is om onderwijzers te vinden.

Daarnaast staat in de afspraken dat Woonpalet meer gaat doen om energiearmoede onder huurders te voorkomen. Ook blijft de woningcorporatie bezig met de verduurzaming van woningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel