Marley, Bowie, Madonna; popkoppen te zien in drie theaters

LELYSTAD • Zo 10 december 2023 | 16:24 • Zondag 10 december 2023 | 16:24

Bob Marley, David Bowie, Madonna en vele andere iconen uit de popmuziek zijn deze maand te bewonderen in Flevoland. Ze hangen in Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord en in Lelystad in het Agora Theater en Theater Posa. Jan-Albert Ernsten schilderde ze allemaal.

Ernsten houdt van popmuziek én van schilderen, en dus is het logisch dat hij portretten van popsterren ging maken. "Het is voor mij een gouden combinatie, schilderen en popmuziek", zegt de Lelystedeling. Ernsten schildert omdat het hem ontspant na zijn werk. "Dan kom ik in een soort ruststand."

Popsterren worden popkoppen
Portretten van popsterren horen in het theater thuis, zo vond Ernsten. Hij benaderde de theaters die enthousiast reageerden. Zo hangen er nu enkele tientallen 'popkoppen' in de foyers van het Agora Theater en Theater 't Voorhuys. In Posa hangen ze in de zaal.

"Ik krijg geregeld reacties", aldus Ernsten. "Van mensen die verrast zijn dat ze mijn schilderijen in het theater hebben zien hangen. "Soms sturen ze een foto mee van een schilderij dat ze mooi vinden. Dat is erg leuk."

Goed doel
Wil je zelf Bowie boven je bed of Brood boven de bank? Dat kan, want de 'popkoppen' zijn te koop. Een deel van de opbrengst gaat naar een klein weeshuis in Bolivia, waar Ernsten een speciale band mee heeft. "Voor mij een heel mooie manier om met mijn hobby nog iets te betekenen voor de kinderen daar."

De 'Popkoppen' zijn tot het eind van het jaar te bekijken in de drie theaters. Ernsten werkt intussen alweer aan nieuwe portretten. "Ik ben bezig met een schilderij van The Beatles en heb daarnaast nog genoeg ideeën." Popkoppen deel twee komt er dus waarschijnlijk ook wel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel