Niet meer per se naar het verzorgingshuis, maar zorg thuis

NOORDOOSTPOLDER • Vr 24 november 2023 | 14:12 • Vrijdag 24 november 2023 | 14:12

Ouderen in Noordoostpolder en op Urk die intensieve en langdurige zorg nodig hebben hoeven niet meer per se naar een verpleeg- of verzorgingshuis. Zorggroep Oude en Nieuwe Land gaat namelijk veel meer zorg thuis aanbieden.

Er zijn twee belangrijke redenen voor de zorgorganisatie om deze stap te zetten. "We weten dat mensen het heel fijn vinden om langer thuis te wonen", zegt zorgmanager Minke van der Veen. "Daarnaast hebben we niet voldoende plekken in onze verzorgingshuizen. Onze locaties zitten vol. En we verwachten nog meer vraag de komen jaren. Dus we moeten het echt anders organiseren."

De intensievere thuiszorg betekent niet dat de zorggroep 24 uur per dag aanwezig gaat zijn. "We gaan ook met anderen kijken, bijvoorbeeld een partner of een mantelzorger, welke zorg zij kunnen bieden", legt Van der Veen uit.

Meerdere zorgmedewerkers aan huis
De medewerkers van Oude en Nieuwe Land gaan zorg, ondersteuning en begeleiding geven. Van der Veen: "Dan moet je denken aan samen bereiden van een maaltijd, maar ook helpen bij het wassen of kleden en ook samen een boodschap gaan doen."

Er komen medewerkers bij mensen thuis die verpleegkundige zorg leveren en andere medewerkers zullen zich meer richten op de aanvullende zorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel