Twee ton extra voor sport in Lelystad in de strijd tegen overgewicht

LELYSTAD • Wo 15 november 2023 | 22:17 • Woensdag 15 november 2023 | 22:17

De gemeente investeert de komende twee jaar 200.000 euro extra in sport. Met dat geld moeten de uitvoering van de eerder vastgestelde sportvisie en de ontwikkeling van (nieuwe) sportaccommodaties voortvarender ter hand worden genomen, vindt de gemeenteraad.

"Ondanks alle energie, welke er zonder twijfel in wordt gestoken, vlot het niet erg met de uitvoering van de sportvisie", stelt Leefbaar Lelystad. "En dat terwijl sport zo belangrijk is, zeker in een stad waar meer mensen dan gemiddeld kampen met overgewicht. En sport behalve op de gezondheid ook aantoonbaar een positief effect heeft op andere zaken, zoals arbeidsparticipatie, bestaanszekerheid, preventie en het doorbreken van een vicieuze cirkel." Het voorstel van Leefbaar Lelystad voor het extra geld kreeg een ruime meerderheid in de gemeenteraad.

Sporthal
Het voorstel mede ingediend door het CDA, GroenLinks, VVD, PvdA en de PVV, riep het college van burgemeester en wethouders daarom ook op nog voor het einde van het jaar "de raad te informeren over hoe inwoners en sportverenigingen betrokken gaan worden bij de uitvoering van de sportvisie." Daarbij moet er ook vaart worden gemaakt met de bouw van een (tijdelijke) sporthal.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband. Tips? Stuur een e-mail.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel