Crompouce-trend ook in Flevoland: "Niet aan te slepen"

FLEVOLAND • Do 26 oktober 2023 | 17:03 • Donderdag 26 oktober 2023 | 17:03

De zoete mix tussen een tompouce en een croissant genaamd crompouce is een hit in Flevoland. De trend begon op TikTok en sindsdien wagen steeds meer bakkers in de provincie zich eraan. Niet gek, want volgens Jessica Korf van bakkerij De Kof op Urk is de lekkernij 'niet aan te slepen'.

De bakkerij begon eind vorige week met de verkoop van de crompouce omdat er veel vraag naar was. Op de tweede dag verkochten ze er al tweehonderd. "Moeders worden door kinderen op pad gestuurd, vaders die in de winkel vragen om een 'roze flap' omdat ze geen benul hebben hoe zo'n ding heet. Zowel jong als oud wil hem proberen." Zaterdag verwachten ze vier- tot vijfhonderd stuks te verkopen.

In de crompouce gaat een mix van gele room en slagroom. Bovenop een laagje roze fondant, net als bij de tompouce. De bakkerij stond al bekend om hun zelfgemaakte room, en verkocht ook al croissants met room. Toch is dit nu ineens een trend. "Het is iets wat heel herkenbaar is voor veel mensen, denk ik. Iedereen wil hem gewoon geproefd hebben." 

Overal te koop
Ook in de rest van Flevoland wordt de trend opgepikt. Op de marktkraam van 't Stoepje wordt hij ook verkocht in onder meer Almere en Dronten. Dan moet je er wel snel bij zijn want om 10:30 uur waren in Almere alle 150 stuks al uitverkocht. Bij bakkerij De Toren in Zeewolde is de crompouce sinds woensdag te koop. Ook bakkerij Prins in Lelystad geeft aan de lekkernij dit weekend in de vitrine te hebben liggen. 

Echt HEMA?
Wie aan tompouce denkt, denkt wellicht ook aan de HEMA. Die heeft de tompouce al sinds 1932 in het assortiment en verkoopt nu ook allerlei producten met het uiterlijk van het roze gebakje. Naast koffers en kerstballen gaat het sinds kort zelfs om een tompouce-seksspeeltje. Toch gaan het concern niet mee in de crompouce-trend, laat een woordvoerder weten. Wel is er een nieuwe variatie op de tompouce.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel