Almeerse partijen willen meer coffeeshops

ALMERE • Wo 25 oktober 2023 | 15:11 • Woensdag 25 oktober 2023 | 15:11

Als het aan D66, Leefbaar Almere en GroenLinks ligt moeten er in Almere meer coffeeshops komen. De drie partijen hebben het college verschillende vragen gesteld over eventuele nieuwe coffeeshops in Almere Buiten en Almere Poort en een heropening van de coffeeshop op de Grote Markt.

Volgens de partijen zijn coffeeshops belangrijk bij het tegengaan van de gezondheidsrisico’s van gebruik door preventie en voorlichting. Ze hopen dat de coffeeshops de overlast door illegale straathandel helpen verminderen.

Twee coffeeshops in Almere
Er zijn momenteel twee coffeeshops in Almere die geopend zijn: de Blowboot net buiten het centrum van Almere Stad en Chillie Kiki aan de Schoolstraat in Almere Haven. Coffeeshop Domino op de Grote Markt is al geruime tijd gesloten. Er is al jaren een vergunning voor een shop in Almere Buiten, maar deze heeft nog niet tot iets geleid, vooral omdat omwonenden er niet op zitten te wachten.

D66 maakt zich zorgen over het beperkte aantal coffeeshops. Zij zeggen namelijk dat mensen die cannabis kopen in een coffeeshop minder snel overstappen op harddrugs dan mensen die cannabis kopen bij een illegale straatdealer. Daarom heeft de partij zich bij de coalitieonderhandelingen hard gemaakt voor een extra shop in Almere Poort. Tot op de dag van vandaag is die er nog niet gekomen.

Dit verhaal is gemaakt door lokale omroep 1Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel