Achtervolging met duizelingwekkende snelheden op A6 eindigt bij tankstation Nagele

NAGELE • Di 24 oktober 2023 | 12:39 • Dinsdag 24 oktober 2023 | 12:39

De politie heeft maandagavond bij Nagele een 26-jarige Amsterdammer gearresteerd na een achtervolging met duizelingwekkende snelheid op de A6. Hij reed daarbij meer dan tweehonderd kilometer per uur en zorgde voor gevaarlijke situaties voor andere automobilisten.

Agenten waren bij Almere bezig met een snelheidscontrole toen de Amsterdamse bestuurder op hoge snelheid voorbij reed. De man reageerde niet op een stopteken en ging er vandoor op de A6.

Eenmaal over de Ketelbrug gaf de man het op bij het tankstation ter hoogte van Nagele. De Amsterdammer werd ingerekend en zijn auto is in beslag genomen.

Volgens een politiewoordvoerder heeft hij een waslijst aan overtredingen begaan. Hij wordt officieel verdacht van het overtreden van de maximumsnelheid, het negeren van een stopteken, geen richting aangeven, niet voldoende rechts houden, niet voldoende afstand houden en het weigeren van een speekseltest. "Hiervoor is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel