Tientallen nieuwe vrijwilligers voor VV Unicum na noodkreet bestuur

LELYSTAD • Zo 15 oktober 2023 | 11:08 • Zondag 15 oktober 2023 | 11:08

Bij voetbalclub VV Unicum in Lelystad hebben zich, na een noodkreet van het bestuur, tientallen nieuwe vrijwilligers aangemeld. De voetbalclub moet het door een tekort aan vrijwilligers steeds vaker noodgedwongen zonder bepaalde voorzieningen doen. Zo is het wedstrijdsecretariaat al weken gesloten, worden wedstrijden steeds vaker zonder scheidsrechter gespeeld en is de keuken in de kantine regelmatig dicht.

Maar er lijkt licht aan het eind van de tunnel. "Het loopt goed, er zijn tussen de 25 en de 30 nieuwe aanmeldingen", vertelt voorzitter Chris Piket. "Daarmee is de hoogste nood eraf, maar we blijven wel doorgaan met werven."

Ouders enthousiasmeren
Op 17 oktober staat VV Unicum op de vrijwilligersmarkt in de Kubus in Lelystad. Ook is de club in gesprek met de vrijwilligerscentrale. "We doen daarnaast via de trainers een beroep op de ouders om vrijwilligerswerk te gaan doen. Daar komen nu ook de eerste aanmeldingen van binnen."

Ook op andere manieren wordt gezocht. "We hebben op de website uitvoerig beschreven wat iedere functie inhoudt, zodat de leden weten waar ze aan toe zijn zodat dit geen drempel meer is. En we hebben nieuwe vrijwilligers voor de tuchtcommissie aangesteld. Hierdoor kunnen we het zero tolerance beleid invoeren tegen geweld en misdragingen van zowel spelers als ouders. We gaan er hard tegen optreden", aldus voorzitter Piket.

Hogere contributie terugkrijgen
Ondertussen blijft het bestuur van VV Unicum nieuwe maatregelen voorbereiden, zoals het borgsysteem. Leden gaan dan 100 euro extra aan contributie betalen en kunnen dit terugverdienen door vrijwilligerswerk te doen. Dit voorstel wordt binnenkort aan de leden voorgelegd tijdens de algemene ledenvergadering. Ook is er een nieuwe vrijwilligerscoördinator die al twee voorlichtingsavonden heeft gegeven aan geïnteresseerden. Ook daar zijn inmiddels nieuwe aanmeldingen uit gekomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel