Abtin Salem met 'Kleurenblind' naar Regio Songfestival

DRONTEN • Za 14 oktober 2023 | 9:00 • Zaterdag 14 oktober 2023 | 9:00

Abtin Salem uit Dronten vertegenwoordigt Flevoland bij het Regio Songfestival met het nummer Kleurenblind. De 19-jarige zanger treedt op 4 november op in de Stadsschouwburg in Utrecht met dit lied. Tijdens het Regio Songfestival stuurt elke regionale omroep een artiest.

Eerder werd al bekend dat Salem onze provincie gaat vertegenwoordigen. Hij schreef vijf liedjes die werden voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit Franklin Brown (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival, 1996), Henk Krol, Ben Cramer (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival, 1973), Catherine Keyl, Liliane Saint-Pierre (oud-deelnemer Eurovisiesongfestival België, 1987) en Marcel Swerissen (backing vocal Duncan Laurence).

Uit de vijf liedjes werd het beste lied gekozen waarmee hij Flevoland zal vertegenwoordigen in de finale. "Ik vond de titel al heel erg aanspreken, en het nummer heeft potentie", zegt Brown. Ook Krol is positief over het nummer, maar heeft wel een tip voor Salem: "Het nummer blijft hangen, Abtin moet wel werken aan zijn verstaanbaarheid." Het programma waarin de bekendmaking te zien is, is zaterdagmiddag te zien op TV bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel