Almeerder met 'flink' explosief in tas opgepakt in Rotterdam

ALMERE • Vr 13 oktober 2023 | 11:31 • Vrijdag 13 oktober 2023 | 11:31

Een 18-jarige man uit Almere is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Doklaan in Rotterdam. Hij had een "flink" explosief in zijn tas, meldt de politie. Eerder maakte de politie bekend dat in dezelfde straat ook al een pakket met vermoedelijk zwaar vuurwerk was aangetroffen.

Een nacht eerder werd op de Doklaan al een 18-jarige man met een explosief betrapt en opgepakt. Daarom was er onder meer extra toezicht, aldus de politie. Bij een van de controles viel de Almeerder op bij agenten. Hij zat rond 01:15 uur op een muurtje. Toen de agenten hem aanspraken en hij geen identiteitsbewijs liet zien, controleerden ze hem.

ANP

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief op een andere plek gecontroleerd laten ontploffen.

De eigenaar van het pand bij de Doklaan doet aangifte. Volgens de regionale zender Rijnmond werden de twee mannen aangehouden in de buurt van een recyclingbedrijf. De politie onderzoekt de twee incidenten. Ook wordt gekeken welke maatregelen nodig zijn om de situatie er veilig te houden, aldus de politie.

ANP

In dit bericht stond eerder dat de verdachte 20 jaar oud was. Dat schreven we op basis van informatie van de politie. Deze leeftijd is later aangepast naar 18 jaar, op basis van informatie van het Openbaar Ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel