Hier werden automobilisten in Flevoland het vaakst geflitst

FLEVOLAND • Wo 11 oktober 2023 | 7:42 • Woensdag 11 oktober 2023 | 7:42

De flitspaal langs de Larserdreef in Lelystad bij het BP tankstation heeft tussen 1 mei en 31 augustus de meeste snelheidsovertreders van de provincie vastgelegd. In totaal gingen daar een kleine 7.000 bestuurders op de bon. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

De flitspaal langs de Larserdreef werd daar vorig jaar op verzoek van de gemeente en de politie neergezet. De snelheidsovertreders vormden een gevaar voor invoegend verkeer op de weg.

Op de tweede plaats in het overzicht van het CJIB staat de vaste flitspaal op de Steigerdreef in Almere in de richting van de A6. Daar reden ruim 4.600 automobilisten te snel. Nummer drie in de provincie is de Veluwedreef ter hoogte van de Hagevoortdreef. Daar legde de flitspaal bijna 2.700 hardrijders vast. Veel flitspalen zijn voorzien van een camera die automobilisten fotografeert als zij door rood rijden. Het aantal roodlichtrijders ligt overigens aanzienlijk lager dan de snelheidsovertreders.

Ook veel overtreders vastgelegd door flexflitsers
Sinds februari staan in Flevoland telkens voor een korte periode mobiele flitspalen, de zogenoemde flexflitsers. Op de Oostvaardersdijk bij de Blocq van Kuffeler in Almere werden bijna 6.400 automobilisten beboet. De flexflitser op de Schokkerringweg in Noordoostpolder volgt op de tweede plaats met bijna 5.300 overtreders.

ANP
Trajectcontrole op de Vogelweg
Op de Vogelweg tussen Almere Hout en Lelystad Airport is sinds september 2020 trajectcontrole ingevoerd. Volgens het Openbaar Ministerie reed destijds 90 procent van de automobilisten sneller dan 80 kilometer per uur. De trajectcontrole leverde in maanden mei tot en met augustus bijna 6.000 overtreders op.

In totaal kregen ruim 51.000 automobilisten in Flevoland in die vier maanden een brief van het CJIB. Landelijk waren dat bijna 1,4 miljoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel