Nieuwe leerlingen enthousiast over eerste doedelzaklessen

LELYSTAD • Wo 4 oktober 2023 | 8:20 • Woensdag 4 oktober 2023 | 8:20

Nieuwe leerlingen zijn enthousiast over de eerste doedelzaklessen van dit seizoen. De Dronten & District Pipe Band wordt nieuw leven ingeblazen, nadat er nog maar drie leden over waren. Dat aantal is inmiddels verdubbeld.

In buurthuis Zuiderzee in Lelystad kwamen ze bijeen om te repeteren. Harmke ten Klooster is helemaal weg van het Schotse instrument. "Als je die mannen hoort blazen op die doedelzak, dan denk je: hier ga ik voor, dit wil ik." Ook haar dochter Willeke Streefland is kersvers lid geworden van de muziekvereniging. "Het is superleuk om te leren en het gaat ook echt vlot. Als je elke dag eventjes oefent, kom je echt stappen verder."

Instructeur Wim de Boer van de vereniging is blij met de nieuwe leden. Aanwas was broodnodig nadat leden verhuisden, ziek werden, en toen kwam corona er ook nog eens overheen. De Boer: "Als je dan niet een buffer hebt van nieuwe mensen, dan kom je zomaar ineens op een tekort."

De vereniging benadert actief scholen voor workshops over doedelzak en hoopt de komende jaren flink te groeien. "Ik gok een beetje tussen de twintig en dertig", hoopt De Boer. "En dan heb je echt een band waar je wat mee kan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel