Celstraf voor gewelddadige inbraak juwelier

ALMERE • Do 28 september 2023 | 21:13 • Donderdag 28 september 2023 | 21:13

Een 25-jarige Almeerder is voor een gewelddadige inbraak bij een juwelier in Bunschoten-Spakenburg veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De straf is iets lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste twee weken geleden nog een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk.

Samen met een plaatsgenoot vernielde de Almeerder op 10 april dit jaar de deur van juwelierszaak Jansen. Eenmaal binnen werden vitrinekasten kapotgeslagen. De twee inbrekers namen de buit mee in grote tassen. De waarde van de sieraden bedroeg volgens de politie ruim 80.000 euro. De twee gingen er op een scooter vandoor, maar konden na een achtervolging vrij snel worden gepakt. De Almeerder had zich verstopt in de bosjes.

De man is vaker veroordeeld voor soortgelijke zaken en zat ten tijde van de inbraak zelfs nog in een proeftijd. Voor dat gegeven heeft hij nog eens vier maanden extra celstraf gekregen. Op dit moment zit de Almeerder nog een straf uit voor een andere zaak.

De rechter veroordeelde hem verder voor het betalen van een schadevergoeding van bijna 10.000 euro. De kwestie zorgde voor grote onrust in de samenleving van Bunschoten -Spakenburg, zei de rechter. De medeverdachte in deze zaak, een 29-jarige Almeerder, moet later voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel